Snart jul!

Universitasnissen ønsker alle lesere en god jul og et godt nytt år. Neste nummer av Universitas kommer 21. januar 1998.


JULENUMMER: Selv nissefar leser Universitas.


Exit ex.phil.

Tirsdag 2. desember kan slitne ex.phil.-studenter ta et skikkelig farvel med Platon, Aristoteles og de andre gutta. Klokken 20 åpner Det Norske Studentersamfund dørene på Chateau Neuf slik at de gamle filosofene på riktig måte kan danses ut av blodet.
– Det kommer til å bli en skikkelig bra fest. Vi kjører to avdelinger, med rock i den ene og housemusikk i den andre, reklamerer nestleder Lars Andresen i DNS’ klubbstyre.


X-FILE: UFO-er er et vanlig syn i X-files. Hvis det tar av helt på ex.phil.-festen, får du kanskje en tur ut i rommet. FOTOMONTASJE: JOHANB. GJESTLANDPå kornet

Det lakker mot krybbe, stall og nissetrall. Men har du tenkt over hva som er julens minste felles multiplum? Enhver odelsstudent med testamentariske utsikter til minst 350 dekar havre vil selvfølgelig skjønne at det dreier seg om korn. Eller mer korrekt for oss med en fortid i bygdeungdomslaget: Kønn.
Vi nevner i fleng: Graut til nissefanten, sengehalm til jesusbarnet og nek til dompapen. Lefse, finbrød og hjemmebrygget øl. Mmmmasse, mørkt og mektig hjemmebrygget øl ... Kornet er kimen til hele herligheta.
På Tøyen hovedgård 29. og 30. november kan også byrotter få et halmstrå av innsikt i disse rurale tradisjonene. Åkerens grøde står i fokus under parolen Korn i norsk juletradisjon – til grøt, flatbrød, øl. Foruten kåseri og utstilling vil en ekte, frodig bakstekjerring bake flatbrød hver dag mellom 12 og 14.

Tut og blæs

Førjulstid er kirkekonserttid. Også for studenter ved Norges Musikkhøyskole.
Lørdag 29. november klokken 13 holder en gjeng messingblåsere konsert i Sofienberg kirke, der interesserte blant annet kan få høre verker av Kvandal, Rivier, Hindemith og Stravinsky.


BLANKE MESSINGEN: Instrumenter som disse vil bli profesjonelt traktert i Sofienberg kirke førstkommende lørdag. FOTO: MATHIAS THEISSENSirenene synger

27. november er Sirenene, medsinstudentenes kvinnekor, klare for konsert på Smuget. De fagre legespirer lover en aften med lokkende toner og vakker sang – akkurat slik fabeldyrene lokket sjømenn til forlis med sin vakre sang.
Koret synger hovedsakelig slagere fra 70- og 80-tallet, men har også øvd inn hits fra dette årtiet. De har en solid tilhengerskare som lover å lage mye furore foran scenen. Gå ikke glipp av festen som følger etter konserten. Dørene åpner klokken 20, og billetter til kroner 50 selges i døra.

Nei, ikke kjøp

Kjøpefri dag er visstnok et internasjonalt fenomen. Ifølge Økosofisk forum arrangeres denne dagen den 29. november over hele verden med det formål å fokusere på materialisme og kjøpehysteri.
– Feire kjøpefri dag for eksempel i skogen med en god venn, med familien eller noe annet som er verdifullt for deg, oppfordrer Elisabet Godø i Økosofisk forum.


FY: Ikke bruk penger den 29. november. – Kanskje en utfordring nå rett før jul, mener Økosofisk forum.