Lykkelig med fisk og ris

Da Stabæk-sjef og reklameguru Ingebrigt Steen Jensen gikk på Blindern midt på 1970-tallet lurte han på hvorfor damene ikke ville ha ham. Tyve år etter skjønte han at det var foreleserne som hadde stukket av med dem.

Av kåre bulie


– Når jeg tenker på Blindern tenker jeg på en bekymringsløs og praktfull tilværelse med målrettet lesing og vakre kvinner, sier Ingebrigt Steen Jensen (43).
– Og du fikk med deg begge deler?
– Jeg jobbet og leste fra åtte til fire hver dag. Så gikk jeg hjem og spilte fotball, for deretter å gå på byen og danse. Åtte til fire holdt i lange baner.
Ingebrigt Steen Jensen hadde nemlig ingen ambisjoner om å ende opp som norsk reklamebransjes eneste virkelige a-kjendis da han fra 1975 til 1978 studerte på Blindern. Han begynte med engelsk mellomfag, siden ble det nordisk grunnfag.
Tyve år etter husker Jensen fortsatt at han fikk 2,1 i favorittfaget engelsk, og den dag i dag kan han Alexander Pope-diktet han skrev eksamensoppgave om utenat. Men Norges mest kjente tekstforfatter ble i sin tid «såra og vonbroten» da han måtte ta til takke med 2,6 i nordisk. Før han ble lokket bort fra Blindern av jobbtilbud hos nyhetsbyrået Associated Press i 1978 rakk Jensen også å få med seg et halvt grunnfag i statsvitenskap. Men enda skulle det gå mange år før han forstod at det var foreleserne som var den egentlige årsaken til at damesjekkingen på Blindern gikk tregere enn forventet.
– Tyve år etter får jeg høre fra damene at de stort sett knullet med dem alle sammen. Det fikk jo ikke jeg med meg da. Jeg lurte på hvorfor de ikke ville ha meg.
Kan hende var grunnen at den unge filologistudenten var for travelt opptatt med å lese veggaviser om Mao og delta i demonstrasjoner for Rød Front, iført langt hår, skjegg og «jakker som var kjøpt på dårlige loppemarkeder». Mellom slagene spiste han favorittretten fisk og ris på Frederikke. Som akademikerradikalere flest bekymret han seg lite for penger, med studielån på konto og gutterom hjemme hos foreldrene på vestkanten.
– Jeg var en lykkelig student. Har ingen vonde minner. Blindern var et veldig bra sted å være.