Studenter lures bak forhenget

Innføringen av Braathens Back har ikke medført billigere flyreiser for studenter som reiser med Kilroy Travels. –Studentene blir på mage måter lurt, sier administrerende direktør Åsne Trommald i Kilroy.

Av Ole Bjørner Loe Welde


Braathens Back ble lansert under parolen billigere reiser for alle. Er du student og reiser med Kilroy kan du imidlertid ikke regne med de helt store forskjellene. Studenter som reiste med Braathens i påsken betalte like mye som de ville gjort hos SAS. Forskjellen ligger i at SAS fortsatt oppvarter sine passasjerer under reisen. Velger du derimot Braathens, blir du henvist til plasser bak et forheng lengst bak i flyet, hvor service er kuttet ned til et minimum.

Forstår reaksjonene

Kilroy Travels på Blindern opplyser at flere studenter har reagert på systemet. De fleste finner det urimelig å betale den samme summen for et produkt som er langt dårligere. Kilroy har nå skjerpet rutinene, og opplyser alle sine reisende om forskjellen i tilbudet mellom de ulike flyselskapene.
– Jeg forstår godt at studentene reagerer. Intensjonen bak innføringen av dette systemet var så vidt jeg vet at reisene skulle bli billigere for alle. Den avtalen vi har med Braathens gjør ikke dette mulig for oss, sier administrerende direktør Åsne Trommald i Kilroy. Hun håper imidlertid at avtalen vil bli justert i løpet av kort tid.
– Selv om vi ikke har merket noen nedgang i antall reisende med Braathens vil det være naturlig at dette gir utslag over tid. Vi skal ha et møte med Braathens i slutten av uken. Forhåpentligvis vil det gi resultater, sier Trommald.

– Vi er billigst

Informasjonsdirektør Audun Tjomsland i Braathens bedyrer at firmaet tilbyr de billigste billettene. Han oppfordrer studenter til å være oppmerksomme på kampanjetilbud, og bestille reisen i god tid før avreise.
– Vi kan til enhver tid tilby våre kunder en reise som er hundre kroner billigere en Kilroy-billetten. Da må imidlertid studenten gi avkall på de fordeler som Kilroy gir, sier Tjomsland. Han har liten tro på at Braathens vil gjøre forandringer i avtalen med Kilroy.


STYRER FORHENGET: Flyvertinne Marit Loven i Braathens henviste mange studenter til en plass bak forhenget i påsken. FOTO: Stig marlon westonFølte seg snytt

Sif Vik kom sulten hjem til Tromsø etter reisen med Braathens Back. Hun mener imidlertid at dette hadde vært greit dersom hun hadde fått reduksjon i prisen. Skuffelsen var stor da hun oppdaget at utlegget hadde vært det samme dersom hun hadde reist med SAS.
– I utgangspunktet er Braathens Back et godt konsept. Jeg kan godt smøre niste dersom jeg får avslag i prisen, sier hun. Neste gang hun reiser hjem er hun imidlertid ikke helt sikker på at hun vil benytte Braathens.


VENTET PÅ MAT: Sif Vik ventet forgjeves på bevertning da hun reiste hjem med Braathens i påsken. FOTO: stig marlon weston