Valgkvaler
Den konservative studentforening stiller seg kritiske til dagens studentdemokrati, med en valgoppslutning på 10–15 prosent.

De inviterer derfor til debatten «Trenger vi studentdemokratiet?». Panelet består blant annet av en rekke studentrepresentanter fra høyskoler i Oslo – og selvfølgelig også fra vårt eget bittelille universitet. Det hele foregår i Milliways på Chateau Neuf, onsdag 9. oktober kl. 18.30.

HN


Klepp håret og få rei en jobb

16. oktober fra klokken 10 til klokken 15 arrangerer Arbeidsforum sin årlige arbeidslivsmesse i Idrettsbyggets gymsal, ved siden av Frederikke. Vi akademikere er skrekkelig flinke og svært egnet til å løse alle slags arbeidsoppgaver. Vi er trenet i selvstendig tenkning, vi ser flere sider av en sak, og er lynende intelligente. Det rare er at vi, kremen av verdens unge, er helt uinteressante som arbeidskraft for veldig mange arbeidsgivere. Dette beror på manglende kommunikasjon. De vet ikke hva vi kan, men nå skal de få vite det.
Arbeidsgivere fra både offentlig og privat sektor vil være til stede. Ikke bare for å profilere seg selv som arbeidsgivere, men for å få mer informasjon om studenter som mulige arbeidstakere. En tosidig messe, med andre ord, der den lenge etterlengtede kommunikasjonen mellom Universitetet og resten av samfunnet forhåpentligvis kan bedres.
Arbeidsforum regner med over tredve stands med aktører fra de fleste sider av dette arbeidslivet som det snakkes så mye om.

SE


Internasjonal Aasen

Hvordan går det egentlig med språkplanleggingen i Zimbabwe? Og hva var forutsetningene for den norske målreisinga på 1800-tallet? Alt dette og mere til kan du få vite 14.-16. november, for da blir det internasjonal Ivar Aasen-konferanse i Helga Engs hus. Konferansen er et samarbeid mellom Ivar Aasen-stiftinga og Institutt for nordistikk og litteraturvitenskap, og foredragsholdere kommer fra både fjern og nær for å fortelle om hovedtemaet språkkontakt. Frister dette, bør du være snar. Venter du til etter første november med å melde deg på, må du nemligut med 500 kroner i stedet for de 350 det koster nå.

AB


Trøndersk strupegull

Fra Trondheim kommer studentkoret Pirum, som nå legger ut på en liten studentturné. Pirumittenes meritter er mange – blant annet har de sunget i Mona Grudts bryllup, på SS Norway og gitt ut plater og videoer på sitt eget produksjonsselskap.
Torsdag 16. oktober kommer de til Oslo, nærmere bestemt RF-foajeen. Og konserten starter på sedvanlig uutgrunnelig RF-vis: kl. 18.59.

HC


Solidaritet = salsa

Ingen er i tvil om at det eneste riktige er å stille opp som bøssebærer for TV-aksjonen den 20. oktober. Det begynner å bli lenge siden vi var aktive i Natur og Ungdom, og miljøsamvittigheten har vokst seg svart og stygg siden da.
Hvis de edle motiver og indre stemmer likevel ikke er nok til å få deg ut i gatene, så lokker Framtiden i våre hender og Majorstukomiteen med gratis salsakurs for alle bøssebærere. Kurset går av stabelen på Chateau Neuf (Milliways)14.10. kl 20.00. For mer informasjon, kontakt Reidun Svabø tlf 22 66 27 46

KT


Min studietid: De syv semestre
Såpeopera-stjernen fra De syv søstre, Lars Funderud Johannessen (22), spilte ikke tilbakestående når han gikk på Blindern.

– Min studietid, ha ha. Ja, den blir fin tror jeg. Jeg tok ex.phil. Så gikk jeg fire semestre på psykologi uten å ta eksamen. Så tok jeg to semestre på litteraturvitenskap, uten å ta eksamen.
– Hva skjedde?
– Det har ingenting å gjøre med at jeg er tilbakestående i virkeligheten eller noe sånt. Jeg var flink på skolen skjønner du. Men det ble litt lite motivasjon etter hvert fordi jeg drev mye med teater og fikk tilbud om å være med i De syv søstre. Litteratur var et bra fag, men jeg leste aldri teoridelen. Også var det noen klassikere som jeg kjente innholdet i fra før. Så de var ikke så spennende hvis man ikke leste den fra en spesiell teoretisk vinkel. Og det kunne ikke jeg, fordi jeg som sagt ikke hadde lest teorien.
– Men likte du deg her da?
– Jeg var på en semesterfest en gang hvor de hadde stengt ølteltet. Jeg prøvde å krype under presenningen bakfra, men så kom det en stor mann og sparka meg ut. Jeg skulle gjerne visst hvem han var, så jeg kunne sagt noe stygt om han nå. Og ellers likte jeg meg heller ikke noe særlig.
– Er det mange fine damer på Blindern?
– Jeg har hørt rykter om at hun dama i VG-reklamen går på Blindern. Denne dama er fin, skjønner du. Dessuten er visst jeg også med i den reklamen. Men ikke skriv om dette, for alle avisene ringer og spør meg om jeg synes hun er søt. Hun lurer vel på om jeg er helt god. Joa, det var jo noen søte damer på Blindern. Det gjør ikke noe at damer tenker litt, og det gjør ofte damer som studerer.
Hvor gammel er du?
– 27.
– Du kunne nesten vært moren min. Og jeg kan ikke si til deg at jeg liker eldre kvinner. Det hadde jeg angivelig sagt til Norsk Ukeblad en gang, bare snakket om kvinner hele veien. Det intervjuet måtte jeg klage på. Men dette intervjuet... kan jeg hilse til kompisene mine på Blindern? Jeg har kompiser der ennå, selv om jeg selv har trukket meg stille tilbake.

Av Lena Lindgren